Wednesday, June 07, 2017

Kelas & personal coaching saham murah & berkualiti

Bagi yang mencari kelas saham yang harga berpatutan dan berkualiti, cuba research yang ni.

Kenapa recommended?
1. Kelas murah RM 150
2. Berbanding dengan kelas orang lain, ada additional benefit sebab mereka sendiri yang create screener saham. Pengasas sendiri yang mengajar.
3. Kelas sgt premium, kurang drpd 29 orang se kelas

Lokasi: Putrajaya, dan roadtour di tempat seperti Ipoh, Kota Bharu Kelantanm Johor Bharu, Penang, Kuching, Kota Kinabalu.

Like page: iSaham

Pengasas iSaham adalah remisier Malacca Securities (mplus), bagi yang membuka akaun cds bersama beliau, beliau akan berikan FREE access ke premium features di isaham.my



Testimoni





Antara silibus yang diajar

Technical Analysis (TA)
+Technical basics - uptrend, S&R, trendline, channel
+Simple oversold vs overbought indicator analysis
+Unleashing the power of ichimoku kumo and tenkan sen
+Beyond simple indicators - learn sophisticated indicators created by others
+Using candlestick for faster buying and selling
+Beyond simple candlestick - heikin-ashi and cha-cha
+Advanced chart pattern analysis used by Dan Zanger who turned 11k into 18 million
+The power of 52-Week high and T+ Screener
+The T+ Concept and fibonacci retracement
+Intraday strategy and analysis
+iSaham Screeners and System

refer isaham.my/events di Facebook


Fundamental Analysis (FA)
+Qualitative Company Assessment
+Quantitative Key Ratios
+Fundamental vs Technical Trend & Breakout
+Increasing Profit Golden Rule
+Value Investing Ratios Combination
+Defensive Investing by Ben Graham
+Combining ratios for best fundamental stock score
+Intrinsic valuation vs relative valuation
+Dividend Growth Modelling
+ETF, REITs and Institutional Investing
+Analyzing fundamental stock picks
+Portfolio Management & Diversification


Jstock
+How we test iSaham Algorithm using JStock
+How to build your own trading system using JStock
+Best JStock Screeners & Setup
Bonus:
+Unleashing the power of ichimoku kumo and tenkan sen
+Beyond simple candlestick - heikin-ashi and cha-cha
+iSaham Screeners and System developed by Azhar Khamaruzaman

Semoga Berjaya!




  

Tuesday, March 14, 2017

BILIK / DEWAN SEMINAR TRAINING MURAH PUTRAJAYA

SIZE 250 SQFT


size 500 sqft

Bilik seminar / dewan training untuk disewa berdekatan Putrajaya

Lokasi:
Desa Pinggiran Putra,

5 minit ke Presint 16
10 minit ke PICC
20 minit ke Dengkil, Bangi & Cyberjaya

Lokasi strategik
berdekatan dengan sekolah rendah DPP, restoran, surau masjid, dll

Tingkat 1
flooring rumput carpet/vinyl

Harga:
setengah bilik 250 sqft: RM 15/ jam (1 aircond)
muat 16 kepala kerusi dan meja
jika kerusi shj boleh muat lbh ramai lagi
minimum 4 jam

seluruh bilik 500 sqft: RM 30/jam (2 aircond)
minimum 2 jam


wifi available on request with additional charge


Friday, January 27, 2017

Perkara yang perlu dipikir sebelum renovate / bina rumah sendiri

As mentioned kat header of my blog ni, live life like a traveller.
Semua pengalaman adalah untuk mendidik kita menjadi lebih matang.

Lately ni, I was very busy renovating kedai. So ni boleh kata the first real experience dealing dengan contractors. Dulu ada jgk tapi kecik2 je mcm pasang heater toilet, ac , grill, langsir rumah. tapi kali ni mmg sampai cecah RM 10 ribu pny work. And mcm2 orang yang aku jumpa, which sometimes I WISH I NEVER EVER KENAL AND MEET THEM! tapi nak buat mcm mn dah ditakdirkan ak berhadapan dengan orang2 seperti ini, sgt membuka mata aku how people can act 'crazy' when it comes to money (lg2 bila nak dapat projek = income).

Selepas kenal dengan beberapa kontraktor, ni yang aku conclude  based on observation aku. Disclaimer, this is just my shallow opinion dan tak apply kepada semua orang.

1. Ayat manis mcm tebu masa awal2 nak dapat projek. To make you say yes. pandai betul bodek. ayat mmg nmpk sgt lah. cth, sy nk tlg kak. sy ni cuma nk tlg, sy amk untung sikit aja. bila aku survey dia lah antara yg plg mhl. not just that, kacau ko pon mcm org ejen takaful, hmpir tipa2 hari nak spam xtau malu.

2. walaupun kontraktor blh quote murah, jgn mengharap langsung yang dia akan stick to that price sampai habis kerja dia. Kena expect yang dia x kan tepati janji dia walaupun dah on paper. tengah2 buat, sorry la kak ni kena tmbh duit ni.. bla3  beribu alasan.
so what can you do? berhenti kan aja. tapi kalau buat cara ni mungkin ko akan rugi sikit sbb ye lah dia mst akn quote lbh drpd asal.
ada jugak jenis manusia bila kite gertak mcm ni, dia akan kata ok2 kite buat hari ni. tapi x buat pon. esok baru buat. yg mcm pakcik yg perangai mcm ni aku kecewa sbb ayah aku yg refer dia, hence walaupun org refer, x blh nk 100% trust

3. Apa2 yang dia recommend ko tambah, jangan makan bulat2, pikir dulu, bila ko tambah benda maksudnya tambah lah income dia. he's a salesman, nk cungkil duit dlm poket ko tu. always pikir daripada perspective dia. x perlu bagi jawapan on the spot. balik dulu pikir dlu.

4. Sgt susah nak jumpa kontraktor yang organized, yang put things into paper, yg blh buat kerja secara professional dan formal. lg2 kalau projek kecil cth mcm projek rm10k aku ni. everything is verbal and ko lah yg perlu ambil peranan tulis dlm sms or on paper.

5. kalau ada masa, belajar lah sikit2 supaya kita tak ditipu orang. kalau bajet sgt tight, try buat sendiri mana2 yg mamu atau beli sendiri brg2 keperluan tu.

6. ada jenis kontraktor yang sgt tak ethical dan x islamik bila berniaga, contoh, aku cakap bagi tau lah dulu harga quote pasang tiles yg tiba2 ko kata kena tambah duit tu. tapiiii dia x bgtau pon terus dia buat. kenapa? nk dpt projek lh, nk duit. sgt tak beradab. pernah ke ko g mcd lepastu orang cashier bagi ko burger yg ko x order lps tu ko pon terpaksa byr? mcm ni lah anologi nya.
ni cth jenis kontraktor yg bg quote awal2 murah lepastu tiba2 kata 'oohh kena tambah... '

Let say kalau nak buat partition pejabat, kite nak bljr nak tgk cost bahan tapi x tau apa nama bahan tu. tu pon payah. mcm partition tu selalu orang guna gypsum board atau drywall. google aja. kadang2 org pakai ni untuk plaster ceiling juga. try google "supplier ..... malaysia" pemborong ....". just play along with keywords , kalau ada masa lah.
tapi kalau dah kaya x pyh buang masa lah kot research psl benda ni kn hihi



Tuesday, November 15, 2016

Gym ball (bola gym) kawan baik ibu hamil- kenapa anda wajib ada

Alhamdulillah dengan izin Allah kami sedang menunggu untuk kelahiran baby ke 2
Banyak benda yang I plan to do differently berbanding masa bersalin anak pertama dulu.
So one of it ialah dengan nak ada gym ball, Dulu tak nak beli sebab kononnya nak save duit.
Alhamdulillah I have a friend yang banyak ilmu dan experience dgn gym ball ni so dia simply tag me few articles on why kena ada gym ball ni.

Click saje link ni
1. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10153209307497398&set=a.10153539815632398.1073741828.682782397&type=3&theater&notif_t=comment_mention&notif_id=1479208045336332

2. https://www.facebook.com/DrRoshanZaid/posts/909904135795043
(April 1)



Saturday, November 05, 2016

Kelas saham beginner percuma (based di Putrajaya)

Nak belajar saham dengan percuma? (beginner sahaja)

Boleh join dan LIKE page isaham

Mencari tools yang sesuai & berguna untuk membantu anda bersaham?



Thursday, August 04, 2016

Smart Keyler vs Racun Cicak Lipas Putrajaya (Review)

Disebabkan i dah pernah pakai dua2 produk bumiputra ni, meh saya share sikit pro and cons

Smart Keyler
Pro
- wangi
- selamat digunakan
- berwarna
- botol spray senang nak pakai
- efektif membunuh lipas & semut, lipas kena spray dlm 2 3 kali baru mati, utk semut 1x pon ok

Cons
- tak boleh nk bunuh cicak
- dalam bentuk air so boleh pakai bila nampak benda alah lipas tu, kena kejar lipas tu utk spray
- ye bau nya boleh elak lipas dari dtg ke bilik kite, habis bau kena spray lagi. elok utk cegah. utk bunuh kena on the spot


Racun Cicak Lipas Putrajaya

Pro
- selamat digunakan
- bentuk cecair pekat, x perlu spray, letak saja pada biskut sbg umpan atau calit sahaja & lipas/cicak akan pergi sendiri ke arah bau racun ni.
- senang boleh goyang kaki, tak perlu attack cari lari spray kat lipas/cicak.
- efektif

Cons
- warna nya biru, kena cuci lepas seminggu dah calit pada dinding

Cara beli: https://www.facebook.com/Racun-Serangga-Putrajaya-589853204527903/?fref=ts






Friday, July 29, 2016

Cara halau & bunuh cicak & lipas dengan mudah

Assalamualaikum wbt

Saja nak share satu racun serangga ni yang kitorang pakai kat rumah untuk bunuh cicak. Lama dah cari racun untuk bunuh cicak ni. Pakai spray pon tak jalan. nk spray pon susah sebab tinggi kan & cicak2 lak laju kan.

Asalnya jiran belakang rumah yang recommend racun ni sebb dia pon alami masalah yang sama. Rumah kami ni atas bukit banyak pokok-pokok so tak heran lah banyak cicak kan. Cicak siap berani naik atas sofa k. gemok2 lak tu.

Kami calit sikit je kat luar rumah kat lampu rumah. Letak la dalam beberapa tempat asalkan cicak jumpa racun ni. nak jadikan umpan letak dgn biskut atau nasi pon boleh.

Alhamdulillah esok pagi nya dlm 4 5 bangkai cicak depan rumah. Senang kan?
Puas hati sangat, padan muka kau haha.
Cicak king lak tu gemok


Tak dapat nak tangkap semua gambar, mak dah sapu, semut banyak. 

Hari ke2 jangan letak pulak ye sebab cicak2 ni bijak jugak. Diorang dah tahu ni racun so dorang dah tak makan. Kalau ada pon dalam 2 ekor bangkai yang kami jumpa on the second day. 
Kami letak jugak kat lantai wet dapur untuk bunuh lipas. jumpa 2 ekor lipas mati. 

Kalau nak cuba boleh contact kat sini 

 013 306 8191